About
Playlists
Sign up
5

Participatie verklaring (Verplicht)

Join
OverviewBadgesEndorsements

Participatie verklaring (Verplicht)

Join

Content

In het participatie verklaringstraject leer je over de Nederlandse kernwaarden, vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie. Deze cursus sluit je af met een excursie en een certificaatuitreiking.

Een participatieverklaring is een document dat uitlegt wat je moet weten en doen als je in een land wilt wonen. Het vertelt je over je rechten en plichten, zoals belastingen betalen en je aan de wet houden. Het kan ook informatie geven over de taal die je moet spreken en hoe je je kunt integreren in de samenleving. Het kan je laten weten welke kansen er zijn op werk en onderwijs. Daarnaast vertelt het je over de normen en waarden van het land en hoe je je moet gedragen. Het benadrukt ook je rechten en gelijkheid, zoals vrijheid van meningsuiting en gelijke behandeling. Het doel van een participatieverklaring is om immigranten te helpen zich goed aan te passen aan het land en succesvol te zijn in hun nieuwe thuis.

Activities to complete

Complete the following activities, earn badges and you will see your playlist progress updated
PVT 1: Wie ben jij en wat vind jij van Nederland
Mandatory
4 hours
View full activity

Skills

#Inburgering
Activities: 4
Started: 12
Completed playlist: 0
Time to complete: 16 hours
Share:

Organisers

Patijnenburg
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@badgecraft.eu.
Platform
Change to another language:
Co-funded by the Erasmus+ programme of the European Union
HomeMapActivitiesPlaylists